hoodies, oorsprong hoodie

Oorsprong hoodies

Hoodies kennen een lange geschiedenis.

Hoodies zijn feitelijk sweatshirts, ook wel hooded sweaters genoemd. Hoodies zijn even weg geweest, maar inmiddels weer redelijk ingeburgerd na de opkomst van de hip hop scene.

Hoodies winnen steeds meer aan populariteit. Klik hier om een hoodie te kopen.

Wij hebben een uitgebreide collectie met hoodies die wij desgewenst ook voor u kunnen bedrukken met logo’s, afbeeldingen en teksten.

Hoodies kwamen soms negatief in het nieuws, maar ook deze tendens lijkt voorbij en inmiddels zijn hoodies populair in gebruik bij dames en heren.

Shop vertrouwd, veilig en voordelig op al onze kleding webshops.

Maar waar ligt nu de feitelijke oorsprong van hoodies?

Het woord ‘hood’ komt vanuit het Anglosaksische en geeft feitelijk weer dat er een kap op de trui zit. Kledingstukken met een kap gaan terug tot de 12e eeuw.

Een hooded sweater, de feitelijke voorloper van een hoodie, werd als eerste geproduceerd in Amerika en was met name bestemd voor werklui en om hen tegen de kou te beschermen.

Pas na 1970 kwam de hoodie meer in beeld na de intrede van de hip hop scene en wat dacht u van de film Rocky met Sylvester Stallone? Iedereen kent het beeld nog van de bokser die in de vrieskou van vleescellen stond te trainen.

Hierna kreeg de hoodie meer bijval van jongeren, die sportief waren aangelegd, zoals surfers en skateboarders en deed ook het stoere uiterlijk verder zijn intrede.

Vervolgens werd de hoodie ook misbruikt om niet herkend te worden en kreeg het kledingstuk ook een sfeer van anonimiteit over zich heen. Bij opstandjes en andere negatieve beelden zag je regelmatig mensen die de hoodie gebruikten om onherkenbaar te blijven.

Gelukkig is dit beeld aan het vervagen en heeft de hoodie een positieve en stoere uitstraling kunnen verkrijgen. 

De hoodie wordt nu ook steeds vaker door dames gedragen.

Wij leveren hoodies aan:

- Dames, heren en jongeren
- Bedrijven en verenigingen
- Evenementen en feesten